• Elismerés Fehér Gábor testnevelőnek

  Elismerés Fehér Gábor testnevelőnek

  (Csepeli Hírmondó - CsarnaiAttila)

  A diáksport területén hosszú évek óta végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Diáksportért kitüntetést adományozott a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) Fehér Gábornak, az Arany János Általános Iskola testnevelő tanárának. Fehér Gábor az iskolai munkája mellett a Csepeli DAC atlétáinak edzője is. „Hatalmas elismerés jár mindazoknak az elhivatott pedagógusoknak, akik a nehéz körülmények között is plusz időt, energiát fordítottak a gyerekek felkészítésére és versenyeztetésére” – mondta Balogh Gábor, az MDSZ elnöke a kitüntetettek méltatásában.

  Az MDSZ május végén, Győrben rendezte meg az atléták diákolimpiáját, amelyen csepeli versenyzők is részt vettek több korosztályban. A tizenkilenc éves Pesti Máté (Jedlik Ányos Gimnázium) 200 méter síkfutásban hatodik, 110 méter gáton harmadik lett. A szintén tizenkilenc éves Tari Tibor (Jedlik) magasugrásban a kilencedik, távolugrásban a tizedik helyet szerezte meg. A tizennyolc éves Babinyecz Anna (Jedlik) a 800 méter síkfutásban szerzett bronzérmet. A jedlikes lányok a 4x400 méteres váltófutásban a negyedik helyen végeztek. Egy korosztállyal lejjebb a tizenhét éves Galsi Laura Lilla (Jedlik) a 800 méteres síkfutásban második lett. A tizenhét éves Szabó Henrietta Lili (Jedlik) diszkoszvetésben a nyolcadik, gerelyhajításban a harmadik helyen zárt.

  A tizenöt éves Szabó Bence (Szárcsa Általános Iskola) súlylökésben kilencedik, többpróbában harmadik lett. A 4x100 méteres váltófutásban a Szárcsa iskola a hetedik helyen ért célba. A tizennégy éves Vágó Zsófia (Kazinczy Ferenc Általános Iskola) súlylökésben első, többpróbában ötödik lett. A tizenhárom éves Horváth Larina (Szárcsa) kislabdahajításban az ötödik helyen végzett. A tizennégy évesek között többpróba csapatban a Kazinczy iskola együttese második lett a következő összeállításban: Algács Zsanett, Bognár Mirtill Málna, Dévald Boglárka, Fricz Jázmin, Horváth Boglárka, Vágó Zsófia.

   

  Fehér Gábor

 • XVIII. Dr.Vanyek Béla Emlékverseny Vác

  XVIII. Dr.Vanyek Béla Emlékverseny Vác

  U-14 leány gerelyhajítás 2. Vágó Kata 20,30 m. egyéni rekord,

  U-16 leány gerelyhajítás 1. Vágó Zsófia 43,84 m, 3. Tas Nóra Anna 36,27 m,

  U-18 leány gerelyhajítás 1. Szabó Henrietta 41,69 m, 3. Diemer Anna Sára 33,80 m,

  U-20 női gerelyhajítás 2. Németh Zsófia 39,83 m.

   

  Nagyszerű eredmények, gratlálunk a versenyzőknek!

  Hajrá Csepeli DAC!

  Vágó Kata   Vágó Zsófia

  Szabó Henrietta    Németh Zsófia

 • I. Szabó István Emlékverseny

  I. Szabó István Emlékverseny UTE pálya, arattak a Csepeli Diák Atlétikai Club versenyzői

  U-14 leány vortex hajítás 2. Vágó Kata 35,45 m,

  U-14 fiú vortex hajítás 3. Szabó Viktor 44,88 m,

  U-16 leány gerelyhajítás 1. Vágó Zsófia 44,93 m,

  U-16 leány gerelyhajítás 3. Tan Nóra Anna 35,68 m,

  U-16 fiú gerelyhajítás 1. Szabó Bence 45,67 m,

  U-18 leány gerelyhajítás 1. Szabó Henrietta 44,92 m,

  U-20 női gerelyhajítás 1. Németh Zsófia

  Gratulálunk! Hajrá Csepeli DAC!

  Vágó Kata Szabó Viktor

  Vágó Zsófia Szabó Bence

  Németh Zsófia  Szabó Henrietta

   

 • 2023.04.01. Balassagyarmat

  2023.04.01. Balassagyarmat

  Képek Balassagyarmati versenyről, ahol a gyerkőceink hozták a tőlük megszokott színvonalat: kitartóan és ügyesen versenyeztek!!! 

   

  Köszönet a felkészítő edzőknek!

  Csepeli DAC Csepeli DAC

  Csepeli DAC

   

 • Toruni Fedett pályás Senior Atlétikai Világbajnokság

  Toruni Fedett pályás Senior Atlétikai Világbajnokság

   

  Egyesületünk veterán versenyzője, Ardey Zsolt, 170 cm-es egyéni csúcs beállítással 7. helyen végzett a Toruni Fedett pályás Senior Atlétikai Világbajnokságon!

  Gratulálunk! Hajrá Csepeli DAC!

   

   

 • A legjobb középtávfutó a szeniorok között

  A legjobb középtávfutó a szeniorok között

   

  Az 57 éves Zeller Zsoltnak, a Csepeli DAC szenior versenyzőjének szenvedélye a futás, és korosztályának legjobbja az országban középtávfutásban. Március elején megnyerte a fedett pályás országos bajnokságot 800 és 1500 méteren, tavaly pedig a Tamperében rendezett világbajnokságon lett nyolcadik 3000 méteres akadályfutásban. Emellett még kétszeres Európa-bajnoki nyolcadik helyezett, s készül az újabb kontinensbajnokságra, amelyet az olaszországi Pescarában rendeznek szeptemberben. Civilként egy sportszerüzletet tart fenn családi vállalkozásként Csepelen.

  Fiatal éveire így emlékszik: „Sovány, beteges gyerek voltam, s az orvos azt tanácsolta a szüleimnek, hogy sportoljak valamit. Először pingpongoztam, aztán fociztam, és lassan megerősödtem. Tizenhat éves koromban kezdtem atletizálni: középtávfutóként váltam be, mert a kondíciómnak köszönhetően jól bírtam a nagy állóképességet igénylő futást. Akkor Szegeden tanultam egy testnevelés tagozatos gimnáziumban, és a SZEOL sportegyesületben lettem igazolt versenyző. Később, már főiskolás koromban, háromszor megnyertem az egyetemi országos bajnokságot, majd a junior nemzeti bajnokságon harmadik lettem. Az országos felnőtt ranglistán a legjobb tíz között jegyeztek. A legjobb eredményem 800 méteren 1 perc 49 másodperc, 1500 méteren 3 perc 44 másodperc.”

  Zeller Zsolt életében ekkor fordulat következett be, mert 23 évesen felhagyott a versenyszerű sportolással. „Hetente tízszer edzettem, de éreztem, hogy nem tudok előbbre jutni a versenyeken. Másrészt fontosabb volt számomra a család és a munka. Huszonöt éven át nem atletizáltam, de azért sportoltam: teniszeztem, fociztam kispályán.”

  Negyvennyolc éves volt, amikor megint változás történt az életében. „Találkoztam régi barátaimmal, akikkel annak idején együtt atletizáltam, s mondták, hogy kezdjek el versenyezni a szeniorok között. Újra nekiláttam tréningezni, mert hajtott a versenyszellem és fontosnak tartom az egészséges életmódot. Nyolc évvel ezelőtt leigazolt a Csepeli DAC. Jól ismertem Babinyecz Józsefet, a klub korábbi elnökét, aki kiváló futó volt, később nagyszerű edző és menedzser lett. Az egyesületnél mintegy tizenöt szeniorkorú versenyző sportol. Hetente általában hatszor tréningezek, ami futásból, kondícióedzésből, úszásból áll. Az 50-55 éves korúak között számtalanszor megnyertem az országos bajnokságot 800 és 1500 méteren, valamint 3000 méter akadályfutásban, szabadtéren és fedett pályán. Hozzáteszem, az egykori élsportolóknak annyira elhasználódott az egészségük, hogy már nem képesek komolyabb sportteljesítményre. ”

  A szeniorok számára minden évben rendeznek Európa- és világbajnokságot, amelyeken Zeller Zsolt rendre eredményesen szerepel. „Legközelebb Olaszországban lesz kontinensviadal, s az a célom, hogy a legjobb nyolc között végezzek. Szeretem a futást, és csinálom, amíg jólesik és bírom. Meg sem fordul a fejemben, hogy befejezzem a versenyzést. Persze, az edzések már nem olyan intenzívek, mint húszéves koromban. Gyakran futok a Kolonics sétányon és a Béke téri stadionban. Ja, és rendszeresen benevezek a hazai utcai versenyekre, ahol három-öt kilométeres távokon szoktam indulni.”

  Csarnai Attila - Csepeli Hírmondó

   

  Zeller Zsolt

  Zeller Zsolt  Zeller Zsolt

 • 115. Mezei Futó Magyar Bajnokság és Mezei Futó MEFOB

  115. Mezei Futó Magyar Bajnokság és Mezei Futó MEFOB

  U18 korosztályban Galsi Laura Lilla ötödik, az U-20 korosztályban Iker Natália másodikhelyezett lett!

  Gratulálunk a versenyzőknek és edzőjüknek!

  Hajrá Csepeli DAC!

   

  Iker Natália  Iker Natália

   

   

 • Országos Fedett pályás Szenior Atlétikai Bajnokság 2023

  Országos Fedett pályás Szenior Atlétikai Bajnokság

   

  Az Országos Fedett pályás Szenior Atlétikai Bajnokságon a Csepeli DAC veterán atlétái a következő eredményeket érték el:

  M35-ös kcs.: Králl Péter, 3000 m, 10:22.14 perc, 1. hely

  M45-ös kcs.: Lakatos Károly, 60 m, 7.85 mp, 1 hely, 200 m, 25.20 mp, 1 hely.

  M45-ös kcs.: Ardey Zsolt, magasugrás, 170 cm, 1. hely

  M55-ös kcs.: Zeller Zsolt, 800 m, 2:29.38 perc, 1. hely, 1500 m, 5:18.46 perc, 1. hely.

  M70-es kcs.: Damm József, távolugrás, 309 cm, 1. hely, magasugrás, 120 cm, 3. hely, súlylökés, 970 cm, 3. hely.

  M40-es kcs.: Simon Károly, 400 m, 68.92 mp, 2. hely

  W45-ös kcs.: Lambovics Mariann, súlylökés, 864 cm, 2. hely

  W60-as kcs: Örvendi Edit, 3000 m, 15:22.44 perc, 2. hely.

  Összesítve tehát 7 arany, 3 ezüst és 2 bronz érem.

   

  Mindenkinek gratulálunk, hajrá csepeli veteránok!

Subscribe to Hírek