Elismerés Fehér Gábor testnevelőnek

(Csepeli Hírmondó - CsarnaiAttila)

A diáksport területén hosszú évek óta végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Diáksportért kitüntetést adományozott a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) Fehér Gábornak, az Arany János Általános Iskola testnevelő tanárának. Fehér Gábor az iskolai munkája mellett a Csepeli DAC atlétáinak edzője is. „Hatalmas elismerés jár mindazoknak az elhivatott pedagógusoknak, akik a nehéz körülmények között is plusz időt, energiát fordítottak a gyerekek felkészítésére és versenyeztetésére” – mondta Balogh Gábor, az MDSZ elnöke a kitüntetettek méltatásában.

Az MDSZ május végén, Győrben rendezte meg az atléták diákolimpiáját, amelyen csepeli versenyzők is részt vettek több korosztályban. A tizenkilenc éves Pesti Máté (Jedlik Ányos Gimnázium) 200 méter síkfutásban hatodik, 110 méter gáton harmadik lett. A szintén tizenkilenc éves Tari Tibor (Jedlik) magasugrásban a kilencedik, távolugrásban a tizedik helyet szerezte meg. A tizennyolc éves Babinyecz Anna (Jedlik) a 800 méter síkfutásban szerzett bronzérmet. A jedlikes lányok a 4x400 méteres váltófutásban a negyedik helyen végeztek. Egy korosztállyal lejjebb a tizenhét éves Galsi Laura Lilla (Jedlik) a 800 méteres síkfutásban második lett. A tizenhét éves Szabó Henrietta Lili (Jedlik) diszkoszvetésben a nyolcadik, gerelyhajításban a harmadik helyen zárt.

A tizenöt éves Szabó Bence (Szárcsa Általános Iskola) súlylökésben kilencedik, többpróbában harmadik lett. A 4x100 méteres váltófutásban a Szárcsa iskola a hetedik helyen ért célba. A tizennégy éves Vágó Zsófia (Kazinczy Ferenc Általános Iskola) súlylökésben első, többpróbában ötödik lett. A tizenhárom éves Horváth Larina (Szárcsa) kislabdahajításban az ötödik helyen végzett. A tizennégy évesek között többpróba csapatban a Kazinczy iskola együttese második lett a következő összeállításban: Algács Zsanett, Bognár Mirtill Málna, Dévald Boglárka, Fricz Jázmin, Horváth Boglárka, Vágó Zsófia.

 

Fehér Gábor