Raffay Csanád az U-20 diszkoszvetés magyar bajnoka

Hétvégén Miskolcon rendezték meg az U-20 és U-23 korosztály Atlétikai Magyar Bajnokságát. Egyesületünket az U-20 mezőnyében három versenyző képviselte, akik rendkívül eredményesen szerepeltek.

Raffay Csanád sérüléséből még nem teljesen felépülve is felvette a versenyt korosztálya diszkoszvetőivel, melynek során teljesen meggyőzően 50,64 méteres dobással nyerte meg versenyét, és nem csak az aranyérmet vehette át, hanem a következő Cseh – Magyar – Lengyel – Szlovák U-20 válogatott viadalra szóló meghívását is, mely versenyre a következő hétvégén Mariborban kerül sor.

Bakó Martin Attila is maga mögött tudhatja a Covid negatív hatásait, és újra formába lendülve, nagyszerűen szerepelve, egyéni rekordjait is megdöntötte. 400 m gátfutásban 54,17 mp-es futásával a dobogó harmadik helyére ért fel és vehette át a bronzérmet, míg 400 m síkfutásban 49,37 mp-el negyedik lett. Eredményei alapján szintén meghívást kapott az U-20 következő válogatott viadalára, képviselheti hazánkat és az egyesületünket.

Csuka Krisztofer 100 m síkfutásban 11,49 mp-et, 200 m síkfutásban 23,44 mp-et futva a népes mezőnyben tisztességesen helytállt, de nem jutott be a nyolcas döntőbe, míg távolugrásban megközelítve egyéni rekordját 632 cm-el hetedik helyezést ért el.

Gratulálunk versenyzőinknek és Raffay Richárd valamint Damm József edzőknek!

 

Hajrá Csepeli DAC!

Raffay Csanád az U-20 diszkoszvetés magyar bajnoka