Szombaton a Gödöllői EAC téli gerelyhajító versenyén értek el kimagasló eredményeket dobóatlétáink

A nagyszerű rendezésű versenyen minden korosztály gerelyhajítója megmérettette magát, s kaphatott választ arra, hogy hol tart a felkészülésében.

Az időjárásra nem lehetett igazán panasz, talán a változó erősségű széllökések zavarták meg időnként a dobókat.

A leányok versenyében minden korosztály ahol versenyzőink indultak 500 gr-os gerellyel hajtottak, ugyan úgy mint az U-14-es korosztály fiú versenyzői. Az U-18-as fiú versenyzők 700 gr-os gerelyt használtak.

A nap első fellépői az U-14-es korcsoport leány gerelyhajítói voltak, ahol két dobó képviselte a Csepeli DAC-ot.

Már az első sorozatban ellentmondást nem tűrően döntötte el a versenyt a 12 éves Vágó Zsófia 38,07 m-es nagyszerű egyéni rekordot jelentő hajításával, míg az élete első gerelyhajító versenyén indult Tas Nóra Anna 25,32 m-es eredményével negyedik helyen végzett.

Az U-14-es fiúk versenyében Szabó Bence hatalmas fejlődéséről tett bizonyosságot, az eddigi egyéni rekordját tíz méterrel megjavítva, 37,74 m-t hajított, mely eredmény a verseny negyedik helyezéséhez volt elegendő.

Az U-16-os korcsoport leány versenyzői közül Fidrich Viktória javította meg az egyéni rekordját, 37,64 m-es hajításával, mely eredmény a verseny második helyezéséhez volt elegendő, míg Szabó Henrietta nehezen birkózott meg az őt zavaró széllel, de 36,86 m-es eredményével negyedik lett. Amennyiben a technikai hibákat és a zavaró körülményeket sikerül a jövő hétvégén kizárni, nagy reményekkel indulhatnak versenyzőink március 06.-án az Országos Téli Dobó Bajnokságon.

Az U-18-as korosztályleány versenyzői közül Fekete Boglárka kezd visszatérni régi önmagához, 40,80 m-es hajítása a negyedik helyre volt elegendő, míg a technikai hibákkal küszködő Németh Zsófia 38,17 m-el ötödik helyezett lett.

A fiú U-18-as korosztály versenyében 55,33 m-es nagyszerű egyéni rekordot hajító Raffay Csanád második helyezést ért el.

A versenyeredmények igazolják, hogy nagyon jó úton haladnak gerelyeseink, jól sikerült az alapozásuk, s visszaigazolást kaptak arról, hogy milyen technikai hibákat kell az elkövetkező időszakban kijavítani, hogy töretlen legyen továbbfejlődésük, hogy még eredményesebbek legyenek.

Gratulálunk a versenyzőinknek és edzőiknek!

Hajrá Csepeli DAC!

Vágó Zsófia
Vágó Zsófia U14 - 38.07 m