FONTOS TUDNIVALÓK!

2021 VÁLTOZÁS!

Egy döntés/intézkedéssel csak összetett bajnokságot és mezei futóbajnokságot nyerhet csak az Újonc korcsoportos fiatal atléta (U14), azaz korosztályos magyar bajnoki aranyat! Egyéni számokban sem téli fedett, sem nyári OB nem lesz! Serdülő csapat bajnokságban szerepelhetnek majd és ott lehetséges lesz egyéni számban bajnoknak lenni! A döntéssel azt is megelőzi a rendszer, hogy a túl gyorsan fejlődő (accerelált) pár fiatal versenyző vigig nyerje a bajnokságot az összes számban. A fókusz a sokrétűségen lesz, azaz irány a többpróba szakág (pláne ha magyar bajnoki aranyat szeretne valaki).

MEGYSZŰNIK AZ ÚJONC, SERDÜLŐ, IFI, JUNIOR KIFEJEZÉS. HELYETTE U14, U16, U18, U20 LESZ FELTÜNTETVE.

A célok megvalósításával összhangban:

1. U14 (újonc) korosztályban egyéni indulás alapján csak többpróbában és mezei futásban lehet országos bajnoki címet szerezni.

2. Régiónként 3 verseny kerül megrendezésre az U16 (serdülő) és U14 (újonc) korosztály számára a versenyzési lehetőségek bővítése érdekében.

3. Az U16 (serdülő) Országos Bajnokságra kizárólag a régiós versenyekről lehet kvalifikálni – helyezés és ranglista alapján.

Az U16 (serdülő) és U14 (újonc) versenyrendszer kapcsán a régiók az alábbiak szerint kerülnek felosztásra:

- Észak-nyugati régió: Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Zala

- Dél-nyugati régió: Bács-Kiskun, Baranya, Fejér Somogy, Tolna

- Észak-keleti régió: Borsod-Abaúj-Zemplén, Budapest, Heves, Nógrád, Pest

- Dél-keleti régió: Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg

Az országos bajnokságra a régiós versenyekről történő kvalifikáció fedett pályán létesítmények hiányában sajnos nem kivitelezhető, így egyelőre csak szabadtéren tudjuk teljes mértékben implementálni a rendszert. Ettől függetlenül az U14 (újonc) korosztály számára már fedett pályán is csak összetett országos bajnokság kerül megrendezésre, egyéni országos bajnokság nem.