VI. Németh Miklós Gerelyhajító Verseny, Vác

Hagyományoknak megfelelően szeptember utolsó hétvégéjén került megrendezésre immáron XVI. alkalommal Vácon a pár héttel ezelőtt átadott, korszerű, rekortán borítású atlétikai pályán Németh Miklós Gerelyhajító Versenyére.

A Csepeli Diák Atlétikai Clubbot nyolc atlétánk képviselte, akik nagyszerű eredményekkel bizonyították, hogy az atlétika e dobószámában is országos szinten jegyzett versenyzőkkel is büszkélkedhetünk.

A kora reggeli időpontnak számító kilenc órakor, még igen csak hűvös, szeles időben kezdték meg a verseny a legfiatalabbak, a gyermek II. korcsoportban /2008-2009/. Egyesületünket képviselő Vágó Zsófia az első dobásától kezdve egyértelművé tette, hogy Ő a korcsoport legjobbja, melyet 36,96 m-es új korosztályos országos csúcsot érő hajításával is bizonyított, így nyerve meg a versenyét.

Még mindig hűvös és szeles időben kezdték meg a versenyt az újonc és a serdülő leányversenyzők. Az újoncok az „A” pályán hátszéllel, míg a „B” pályán dobó serdülők változó erősségű szembe széllel is küszködtek.

Az újonc lányok versenyét 500 gr-os gerellyel, nagyszerű új egyéni rekordot jelentő 31,57 m-es hajításával Diemer Anna Sára nyerte meg.

Az újonc lányok versenye során, de versenyen kívül külön értékelés szerint dobhatott szintén 500 gr-os gerellyel két gyermek II. korcsoportú leányversenyző Vágó Zsófia és Németh Mimi. A külön versenyt Vágó Zsófia 33,42 m-es hajítással, ami szintén korcsoportos országos csúcs, nyert meg.

A serdülő lányok versenyében 500 gr-os gerellyel, Németh Zsófia 36,73 m-es eredményével második, Szabó Henrietta 36,67 m-el harmadik, Fidrich Viktória 34,85 m-el hatodik helyezést ért el.

A serdülő fiúk szintén a „B” pályán hajítottak, így az erős szembeszelet is le kellett küzdeniük, ennek ellenére az élete első gerelyhajító versenyén indult Raffay Keve, aki 600 gr-os gerellyel 39,20 m-t hajítva a népes mezőnyben tizennegyedik, az évjáratának ötödik legjobbja lett.

Az ifjúsági fiúk már kellemesebb, napsütéses időben az „A” pályán versenyeztek, ahol Raffay Csanád 700 gr-os gerellyel 53,50 m-es nagyszerű egyéni rekordot hajítva ötödik helyezettként tért vissza a gerelyhajító mezőnybe, de évjáratának harmadik legjobbja lett.

A Junior női mezőnyben indult Ivancsó Adrienn Mónika 600 gr-os gerellyel 38,03 m-es hajított, de a döntőben sajnálatos módon kiújult térdsérülése, így a versenyét nem tudta befejezni, negyedik helyezettként zárta a versenyt, évjáratának harmadik legjobbjaként. Jobbulást, mielőbbi felépülést kívánunk neki.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő edzőiknek!

 

Hajrá Csepeli DAC!